Brazil Santos

Brazilië staat wereldwijd bekend als het grootste koffie producerende land met hoge kwaliteit koffies. Onze koffie komt uit de regio Santos in het zuiden van Brazilië en is zonder meer één van de “zachtste” koffies die we aanbieden. Veel mensen zijn verrast door hoe soepel en licht de koffie smaakt. Als gevolg hiervan is dit een uitstekende keuze voor degenen die genieten van melk en suiker in hun koffie. Onze Brazil Santos Koffie is terug te vinden in de melanges van OVErHOOP 11 – 22 en 33.

Santos

Onze Brazil Santos koffie is vernoemd naar de havenstad Santos van waaruit de koffie wordt geëxporteerd naar Europa. De koffiestruiken voor deze koffie worden verbouwd op diverse plantages, allen gelegen op 1000 meter en hoger boven zeeniveau.  De koffie heeft een volle en toch frisse rinse smaak. Gezet als espresso ontstaat er een krachtige stevige smaak met een volle body. Als cappuccino combineert de koffie uitstekend met de zoetheid in opgeschuimde melk tot een smaakexplosie.

  • LAND: Brazilië
  • REGIO: Santos
  • HOOGTE: 1.000-2.000 m boven zeeniveau
  • PROCESSING: Natural
  • LANDBOUWERS: Meerdere kleine producenten
  • GECERTIFICEERD: UTZ

UTZ Certified

UTZ is een keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders.

UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel. Het wordt gezien als een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

Malen

Wij kunnen deze koffie naar uw wens voor u malen. Helaas kunnen wij dit product dan niet meer retour nemen in verband met de hygiëne.

Koffiebranderij OVErHOOP

Havenstraat 6
3441BJ WOERDEN
0348-419 657
info@overhoopkoffie.nl

Samenwerkingen