Koffiebranden

Koffiebranden is een ambacht, een eeuwen oude kunst. Een vak waar liefde voor het product en kennis van de koffie absolute voorwaarden zijn. Bij ons komen alleen hoge kwaliteit bonen in de branderij. Koffiebonen waar het vakmanschap van de telers, de oogsters, de melangeur en de transporteur aan vooraf ging. In onze Branderij kun je zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze OVErHOOP brandmeester tot perfectie worden gebrand. In onze branderij branden we eigen labels maar is het zelfs mogelijk om je als bedrijf of als persoon een eigen privat label te laten ontwikkelen en branden. Zo wordt de transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie een unieke belevenis.

Koffiebranders hebben geen standaardterminologie voor de kleuren van de bonen na het branden. Toch zijn er wel een paar algemeen gebruikte namen:

 • Cinnamon Roast (Light Roast)
  De bonen worden gebrand op 196 graden.  De boon heeft een kaneelkleur. Het aroma doet denken aan noten en de smaak is droog en te rins, bijna zuur. De ‘body’ is te dun.
 • American Roast (Medium Roast)
  De bonen worden gebrand op 210 graden. Een kastanje kleurige boon met een geprononceerd aroma, een duidelijk rinse smaak en zoete nuances van geroosterde noten.
 • City Roast (Medium Roast)
  De bonen worden gebrand op 219 graden. Deze gradatie kenmerkt zich door een middelbruine kleur, een levendig aroma, volle smaak met zoete chocolade/ karamelachtige nuances.
 • FullCity Roast (Medium Roast)
  De bonen worden gebrand op 225 graden. Donkerbruine bonen zonder sporen van olie. Vol van aroma en smaak; met pittige en zoete nuances zoals herkenbaar in pure chocolade.
 • Vienna Roast (Dark Roast)
  De bonen worden gebrand op 230  graden. Donkerbruin gekleurde boon met hier en daar wat olie op het oppervlak. Het aroma is krachtig en donker; smaak is vol, zoet en pittig.
 • French Roast (Dark Roast)
  De bonen worden gebrand op 240 graden. Zeer donker gebrande, bijna zwart gekleurde bonen, glanzend door de olie op het oppervlak. Een uitgesproken gebrand en pittig aroma en een diepe, sterk prikkelende smaak.
 • Italian Roast (Dark Roast)
  De bonen worden gebrand op 245 graden.Zeer donker gebrande boon met meer olie op het oppervlak.  Bitter-zoete en prikkelende nuances domineren soms smaak en aroma.

Koffiebranderij OVErHOOP

Havenstraat 6
3441BJ WOERDEN
0348-419 657
info@overhoopkoffie.nl

Samenwerkingen