Onze Kaapi Royale robusta koffie is het kroonjuweel van de robusta koffies van India. Het wordt geproduceerd uit koffieplanten die op de lagere hoogten van India worden gekweekt, tussen 300 en 1200 meter hoogte. De koffie wordt geteeld op berghellingen met natuurlijke schaduw, wat een gedurfde meer uniforme boon oplevert dan koffie die onder open omstandigheden wordt geteeld.

Om Kaapi Royale te worden genoemd, moet 95% van de bonen op een zeef achterblijven met ronde gaten die een diameter van 6,70 mm of meer hebben. Bonen van deze koffie zijn schoon, gelijk van formaat en extra vettig. Na het sorteren worden deze bonen gepolijst, door een elektronische kleurensorteerder gehaald en uiteindelijk met de hand gesorteerd.

De Kaapi Royale-klasse kent geen defecte bonen, geen gebroken bonen en geen andere gebreken. Een hoge kwaliteit zeer schone Robusta koffie dus. Onze Kaapi Royale Robusta Koffie is terug te vinden in de melanges van OVErHOOP 22 en 33.

Region/Province Kerala, Karnataka
Farm Coffee is sourced from a number of plantations in regions
Growing Altitude 300-1200 m.a.s.l.
Robusta Variety Robusta
Processing method Natural
Certification Not certified
Packaging 60 kg bags
Cupping Notes almost without acidity, full taste, strong body, creamy, aromas of chocolate, hazelnut, wood, bit of raw skin

Robusta koffies zijn meestal niet voorzien van een keurmerk. Met onze importeurs zijn we nog op zoek naar een Robusta koffie die kwalitatief goed van smaak is en daarnaast ook voorzien is van één of meerdere keurmerken die passen bij ons beleid van Fair Chain.