Onze Brazil Santos (Arabica) koffie heeft het UTZ keurmerk. Dat is koffie afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Onze koffie komt uit de regio Santos in het zuiden van Brazilië en is zonder meer één van de “zachtste” koffies die we aanbieden.

Brazilië staat wereldwijd bekend als het grootste koffie producerende land met hoge kwaliteit koffies. Veel mensen zijn verrast door hoe soepel en licht de koffie smaakt. Als gevolg hiervan is dit een uitstekende keuze voor degenen die genieten van melk en suiker in hun koffie. Onze Brazil Santos Koffie is terug te vinden in de melanges van OVErHOOP 11 – 22 en 33.

Onze Brazil Santos koffie is vernoemd naar de havenstad Santos van waaruit de koffie wordt geëxporteerd naar Europa. De koffiestruiken voor deze koffie worden verbouwd op diverse plantages, allen gelegen op 1000 meter en hoger boven zeeniveau.  De koffie heeft een volle en toch frisse rinse smaak. Gezet als espresso ontstaat er een krachtige stevige smaak met een volle body. Als cappuccino combineert de koffie uitstekend met de zoetheid in opgeschuimde melk tot een smaakexplosie.

Wij kunnen deze koffie naar uw wens voor u malen. Helaas kunnen wij dit product dan niet meer retour nemen in verband met de hygiëne.

  • LAND                            Brazilië
  • REGIO                          Santos
  • HOOGTE                      1.000-2.000 m boven zeeniveau
  • PROCESSING              Natural
  • LANDBOUWERS          Meerdere kleine producenten
  • GECERTIFICEERD      UTZ

UTZ  is een keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel.  Het wordt gezien als een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.